Nederbelg Maarten wil als King Tony Cannelloni Europa veroveren met foodkit

Het lijkt een pizzadoos, maar de foto op de verpakking en de inhoud verraden dat we te maken hebben met een andere, iets minder bekende Italiaanse klassieker. “Cannelloni is al jaren mijn lievelingsgerecht. Ik wil anderen ervan overtuigen dat ze deze ‘koningin van de pasta’ zelf even gauw en lekker kunnen bereiden als pakweg spaghetti of een lasagne”, vertelt Maarten Staps. Als King Tony Cannelloni wil die Europa veroveren met zijn snel-klaar-maar-toch-gezond foodkit.

 
Jan Auman

Maarten Staps (47) trekt voor zijn job al 25 jaar de wereld rond, van hotel naar hotel met tussendoor een tussenstop bij Eurodisney. “Na mijn opleiding aan de Rotterdam School of Management kwam ik werkte ik achter de schermen van diverse internationale hotelgroepen. Ik ben nogal sterk in cijfers”, vertelt de sinds enkele jaren in Schoten wonende Nederlander. “Nee, ik werkte er nooit in de keuken, al behaalde ik destijds ook een koksdiploma in de hotelschool van Den Haag. Ik kan me wel uit de slag trekken aan het fornuis.”

Staps heeft een passie voor Italië. Hij valt voor de elegante sportwagens die in de laars van Europa gemaakt worden, maar ook voor de culinaire traditie van het land. “Cannelloni, wat eigenlijk grote pijpen betekent, is mijn absolute favoriet”, bekent de chef. “Onderweg met de auto kreeg ik dit voorjaar een eureka-moment. Om de bij ons wat ondergewaardeerde pastavariant populairder te maken, zou ik een foodkit ontwikkelen die het klaarmaken van de gevulde buisjes heel eenvoudig zou maken.”

 © JAA

Na maandenlang experimenteren in de keuken voor partner en kinderen, zat Maarten met de smaak van zijn zesde variant helemaal goed. Intussen kreeg hij groen licht van het Federaal Agentschap van de Voedselveiligheid en andere instanties en gebruikte hij zijn marketingtalent voor de ‘finishing touch’. Zo kreeg het merk van de nieuwe food kit de lekker bekkende naam: King Tony Cannelloni.

Vijftien minuten

“In deze box zitten voldoende ingrediënten om voor twee tot drie personen cannelloni te bereiden”, geeft King Tony Cannelloni ons een demonstratie in zijn eigen keuken. Hij bewijst dat iedereen het gerecht binnen de vijftien minuten kan samenstellen. Dan hoeven de buisjes alleen nog een half uurtje te garen in de oven. Wat dit is voor alle duidelijkheid geen vooraf bereide of diepvriesmaaltijd.

“Acht cannelloni buisjes, een kruidenmix en 100% recupereerbare ovenschaal en zelfs een spuitzak”, tovert hij één na één uit zijn kit. “Het meest trots ben ik op de door mezelf zorgvuldig samengestelde saus volgens geheim recept. Alleen de 300 gram gehakt, 75 gram geraspte kaas en natuurlijk dat snuifje passie moet je zelf toevoegen.”

“Gebruik gerust de groenterestjes uit de koelkast om je eigen accenten te leggen. Het gebruiksgemak maakt nu van iedereen, ook studenten, een echte Italiaanse chef. En let ook op de nutriscore op de verpakking: A. Hier zitten geen genetisch gemodificeerde ingrediënten, gluten noch andere allergenen in.”

Carrefour

De eerste foodkit van King Tony Cannelloni — © JAA

Met 6,95 euro per kit is de doe-het-zelf cannelloni gunstig geprijsd. En de distributie heeft Maarten ook geregeld. “Ik vind het alvast een opsteker dat nu ook Carrefour hem in haar supermarkten wil leggen. In Nederland namen eerder al enkele Jumbo’s bestellingen binnen. Nu de Cannelloni Royal gelanceerd is, broedt de geestelijke vader ervan al op nieuwe recepten: cannelloni vegetarisch, met spinazie-ricotta of met bechamelsaus”, overloopt Maarten de variaties.

Nederlanders staan erom bekend dat ze hun ambities ongeremd durven uitspreken. Maarten Staps vormt geen uitzondering. “Binnen één jaar wil ik toch al 25.000 van m’n food kits aan de man hebben gebracht. Dit is het begin van een lang verhaal. Ik heb in Brasschaat alvast een bedrijfspand gehuurd om de productie te kunnen opdrijven. De eerste positieve reacties van kopers doen me geloven dat dit realistisch is”, heeft de cijferkampioen uitgerekend.(jaa )

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop